کتاب یکصد نکته کاربردی در کارخانجات خوراک دام و طیور
در طی سالیان اخیر در کشورهای در حال توسعه، صنعت خوراک در مسیر تحولات گسترده ای قرار گرفته است. استفاده از تکنولوژی های جدید در تولید خوراک به افزایش راندمان تولید، افزایش دقت در فرمولاسیون ،کیفیت تولید و ثبات آن در بچ های مختلف تولید کمک خواهد نمود. همچنین بکارگیری جدیدترین تکنولوژی های تولید خوراک پلت فرصتی برای کاهش هزینه، بهبود کیفیت خوراک و تضمین سلامت خوراک ایجاد نموده است.
در تولید و فرآوری خوراک دام و طیور علاوه بر کیفیت مواد اولیه، چگونگی انجام مراحل تولید نیز بر کیفیت خوراک موثر است. فرآیند تولید پلت و سایر فرآیندهای مرتبط با آن، نیاز به انرژی و در نتیجه صرف هزینه زیادی دارد. کاهش هزینه های چرخه تولید خوراک پلت، نه تنها به سوددهی کارخانه کمک کرده بلکه برای پرورش دهنده و حفظ محیط زیست نیز مفید خواهد بود. بنابراین با نگاهی دقیق تر به بخش های مختلف خط تولید، علاوه بر کاهش هزینه ها به کیفیت پلت و حفظ مواد مغذی نیز باید توجه ویژه ای داشت.
یکی از موارد مهم انتخاب صحیح ماشین آلات، آگاهی از بخش های مختلف و تاثیر آنها بر روند تولید و کیفیت محصول می باشد. داشتن اطلاعات فنی و تکنیکی جامع از بخش های مختلف خط تولید از جمله آسیاب، میکسر، کاندیشنر، پرس پلت، کولر و سایر اجزای دیگر برای هر واحد تولید کننده لازم و حیاتی است.
مولفان این اثر :
- دکتر حسن کرمانشاهی ( هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد)
- دکتر امیر عطار ( دانش آموخته دکتری تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد)
- دکتر علیرضا عباسی پور ( دانش آموخته دکتری تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد)
- مهندس عصمت بیات ( کارشناس ارشد علوم دامی دانشگاه بیرجند)
آنچه در کتاب ” یکصد نکته کاربردی در کارخانجات خوراک دام وطیور” می خوانید مجموعه مشتمل بر ۱۰۰ نکته کلیدی و کاربردی بخش های مختلف خط تولید و مواد اولیه خوراک می باشد که با بکارگیری و اعمال آنها در کارخانه، مطمئناً تغییرات چشمگیری در بهبود روند تولید و بهبود کیفیت محصول شاهد خواهید بود. نویسندگان این مجموعه سعی نمودند با بررسی موضوعات مهم در بخش های مختلف خط تولید خوراک و پرداختن به مشکلات و مسائل آن، گام موثری در جهت ارتقا سطح کمی وکیفی تولید خوراک پلت و افزایش بهره وری در کارخانجات خوراک دام و طیور بردارند.